LICEUL TEHNOLOGIC TODIRENI
Judetul Botosani
    Pâna în anul 1918, sub îndrumarea preotului Dron, locuitorii comunei Todireni, aveau posibilitatea sa învete în casa parohiala a acestuia, situata la acea vreme în zona "Sapte fântâni". Odata cu terminarea celui de-al doilea razboi mondial au venit în localitatea Todireni primii învatatori, sot si sotie, Iacob Ion si Iacob Maria.
Despre scoala
Copyright Ó 2010 -  Liceul Tehnologic Todireni - Site realizat de prof. Cristina Toma, prof. Petru Toma
     Începând cu anul 1918 locuitorii comunei învatau în casa boiereasca a boierului Neculau. Aceasta casa se afla chiar pe locul unde a fost construita mai târziu cladirea scolii. Aici s-au tinut cursuri pâna în anul 1923, deoarece, odata cu plecarea boierului din localitate, cladirea a fost demolata.
    Din anul 1923 scoala a fost mutata pe mosia boierului Cohman, aflata în zona "La curte" si a functionat timp de 36 ani. În acea perioada si-au desfasurat activitatea urmatorii învatatori: Iacob Ion, Iacob Maria, Apostol Maricica, Simionescu I., Vrâncenca M., Nucariu V., Scurtu P., Domnisoru. Cursurile se finalizau în clasa a VII- a în urma unui examen. Elevii din comunele învecinate veneau pentru a urma cursurile acestei scoli. Începând cu anul 1959 s-a construit o noua cladire pe mosia boierului Neculau, care exista si astazi sub denumirea de :"Scoala cu cl I-VIII Todireni".
    In anul 2007,  in urma evaluarii de catre A.R.A.C.I.P.  se acrediteaza Scoala de Arte si Meserii, incepand cu anul scolar 2008-2009, forma de învatamânt fiind cea de zi
    In anul 2008 scoala intra in reparatie capitala, lucrarile terminandu-se in anul 2009, in urma acestei reparatii scoala noastra este la standarde europene. 


Legaturi utile
Elevii care provin din familii cu posibilitati materiale reduse pot depune cereri pentru Programul Euro 200.
Data limita de depunere a dosarelor în vedere acordarii  ajutorului financiar de 200 de euro pentru achizitionarea unui calculator este 21 aprilie. Dupa depunerea dosarelor urmeaza analizarea cererilor si publicarea listei cu beneficiarii declarati eligibili. Banii vor fi primiti sub forma de cupoane valorice cu care beneficiarii îsi pot achizitiona calculatoare.
Noutati !
Istoric
Adresa
Romania, Botosani, Todireni
tel/fax : +040231574744
email: sgtodireni@yahoo.com